Kőszeghegyalja főleg a kirándulóhelyeiről ismert, de bőven nyújt lehetőségeket a strandolás szerelmeseinek is. Fél óra autózással több fürdő vagy fürdésre alkalmas természetes víz érhető el. 

A Rohonci Fürdőtó – Badesse Rechnitz  (11 km) Ausztriában található a bozsoki határátkelőtől néhány kilométerre.  A tó 300 méter hosszú és 100 méter széles, helyenként 5-7 méter mély, aminek köszönhetően  vize kristálytiszta és a legnagyobb hőségben sem melegszik 20-22 fok fölé. A tóparton büfé, snack bár, fagylalt is várja a látogatókat, a strandon csúszda, vízibicikli, napozósziget, játszótér ping-pong asztal és strandröplabda pálya biztosítja a szórakozás az egész családnak. Az erdőkkel és szőlőkkel borított környezet nem csak mesés háttér a strandoláshoz, hanem különleges programokat is kínál, mint az óhodászi lombkorona tanösvény, vagy egybeköthető egy látogatással a bájos Rohoncon.  A napijegy ára felnőtteknek 3,8 EUR, gyerekeknek és iskolásoknak 1,5-2,3 EUR, a családi jegy 8 EUR.  

A Szombathelyi Tófürdőben (17 km) öt  medence várja a vendégeket, köztük víztükrű úszómedence, gyerekmedence, kalandmedence  és négy óriás csúszda. A fürdő minden évben június közepétől szeptember elsejéig van nyitva. 

Szombathelyi Tófürdő 

Bükfürdő (26 km) Magyarország második legnagyobb gyógyfürdője. Vize magas ásványianyag-tartalmának köszönhetően alkalmas többféle mozgásszervi és izületi probléma kezelésére, de vannak csúszdák és élményfürdő is. 

 Bükfürdő Thermal & Spa (bukfurdo.hu) 

A Sopronszentmártoni Fürdőtó (35 km) egy érintetlen tó több mint 1000 négyzetméter vízterülettel. Különlegessége, hogy a tisztán tartása kizárólag természetes módokon, kvarchomokkal történik. Ideális fürdőzőhely családoknak, mert vannak sekély része, valamint találhatóak itt csúszdák, ugródeszka, mesterségesen kialakított úszószigetek, sőt még pezsgőfürdő is. A napijegy felnőtteknek 3 Euro (2023).