Házirend

Kedves Vendégeink!

Köszönjük, hogy minket választottak. Itt tartózkodásuk alatt mindent el fogunk követni, hogy jól érezhessék magukat náluk, semmi se zavarja meg nyugalmukat.

Ha bármilyen problémájuk, kérésük lenne, kérjük jelezzék a vendéglátónak, Szélesi Mónikának személyesen, vagy a +36 70 601 2578 telefonszámon. Utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni.

A kérhető plusz szolgáltatásokról, felszereltségről (reggeli, mosatás, vasaló, hajszárító, gyerekágy stb.) honlapunkon, illetve szóban adunk tájékoztatást.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Zöld Kapu Vendégház használatba vételével elfogadják annak Házirendjét, valamint kötelezettséget vállalnak az abban leírtak betartására és felelősséget vállalnak a Házirend be nem tartása miatt okozott kárért. A Házirend a Vendégházban tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik. Mindezek miatt azt javasoljuk, hogy figyelmesen olvassák el az alábbiakat.

Bejelentkezés / Kijelentkezés

A szálláshely az érkezés napján 12.00 órától az elutazás napján délelőtt 10.00 óráig áll rendelkezésre. Érkezéskor és távozáskor a szállásadó személyesen jelen van.

Előzetes egyeztetés alapján és a vendégház foglaltságának függvényében lehetőség van a szállás korábbi időpontban való elfoglalásához, illetve a távozás napján tovább maradáshoz.

A bejelentkezéskor minden vendégnek ki kell töltenie a regisztrációs űrlapot. Kérjük, hogy személyazonosításra alkalmas okmányt mindenképpen hozzanak magukkal.

A bejelentkezés során kell kifizetni a szállásdíjat és a 18 év feletti vendégek után az Idegenforgalmi adót (IFA).

Távozáskor kérjük, zárják el a vízcsapokat, kapcsolják ki a világítást és az elektromos gépeket, csukják be az ablakokat, és adják le a kulcsokat. Amennyiben a bútorokat és berendezési tárgyakat áthelyezték, távozáskor ezt kérjük visszarendezni.

A lefoglalt időpont idő előtti elutazás esetén szállásdíjat nem térítünk vissza.

Szállítás

Kérésre érkezéskor/távozáskor díjmentesen szállítjuk Önöket a vendégház és a lukácsházi vasúti megállóhely között. Egyéb szállítási, bevásárlási igényüket kérjük jelezzék, díjfizetés esetén erre is van lehetőség.

Általános szabályok

A Vendégházban és annak kertjében este 22 óra és reggel 8 óra között hangoskodni, hangosan zenét hallgatni vagy zenélni a többi vendég és a szomszédban lakók nyugalma érdekében tilos! A szállásadó fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó. vendégeket nem fogadja, illetve a szállásról azonnal eltávolítja.

Kérjük, csak a Vendégház és az udvar vendégeknek fenntartott részen tartózkodjon, a kert kapuval elzárt hátsó része, a pince, a garázs, kazánház, a középső lakrész és a hátsó tároló látogatása nem megengedett.

A vendégeknek adott a kulcsok elvesztése esetén 2000 Ft-ot számolunk fel kulcsonként.

A szálláshelyet csak az előre egyeztetett létszámban vehetik igénybe. Vendégeink látogatót a vendéglátó tudtával, beleegyezésével fogadhatnak.

A dohányzás, nyílt láng használata és egyéb füsttel járó tevékenység folytatása az épületen belül szigorúan tilos! Az udvaron szabad dohányozni, kérjük a csikket a kirakott hamutartókba helyezzék el.

Szobák, berendezési tárgyak használata

Kérjük, hogy a Vendégház eszközeit rendeltetésszerűen használják, a tűz és balesetvédelmi szabályokat tartsák be. Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a tulajdonost azonnal tájékoztatni kell. Az vendégház területén okozott bárminemű kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni. Bármilyen meghibásodást észlel kérjük azonnal, haladéktalanul
jelezze!

A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, kérjük, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe. A kerti kút és a kertben található szekér használata tilos. Kérjük, ügyeljen arra, hogy gyermeke se közelítse meg, illetve másszon fel rá.

Kérjük, ügyeljenek a kert, a növények épségére.

Takarítás, mosogatás

A Vendégházban való hosszabb tartózkodás esetén heti egyszeri takarítás/törülköző és ágyneműcsere történik. Amennyiben erre gyakrabban volna igényük, kérjük, jelezzék.

Az apartmanban található konyha használata után kérjük a konyhai eszközöket tisztán hagyni. A hátsó vendégszobákhoz tartozó konyhában a használat után az edényeket, evőeszközöket kérjük helyezze az erre a célra szolgáló tárolóba, azok elmosásáról a vendéglátó gondoskodik.

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában, illetve a fürdőszobában elhelyezett szemetesekben lehetséges. Ezeket naponta ürítjük.

Internet

Az épületben ingyenes WIFI hálózat működik. Sajnos a Telekom által nyújtott szolgáltatás teljesítménye ingadozó, emiatt hálózat időnként akadozik, melyért szíves elnézésüket kérjük.

Tűzrakás, bográcsozás

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése tilos!

Fűtés

Központi fűtés októbertől márciusig működik, ezen időszakon kívül kérésre egyedi fűtőeszközt tudunk biztosítani.

Parkolás

A csomagok ki- és bepakolása idejére be lehet állni autóval az udvarba. Parkolóhely az út túloldalán található. Itt négy autó tárolására van lehetőség. Kérjük, az úton átkelés során fokozottan figyeljenek a balesetek elkerülése érdekében.

Háziállat, kutya

Háziállat behozatalára a szállásadóval történő előzetes egyeztetés után van lehetőség. Elvárás, hogy a kutya nem agresszív, és rendelkezzen a kötelező oltásokkal. Kérjük figyeljen arra, hogy az állat a növényekben, tárgyakban ne tegyen kárt, a kutyapiszok eltakarítása a kertből a gazdi feladata! Kutyát a házba bevinni tilos! Amennyiben a vendégházat elhagyja, a kutyát magával kell vinnie.

Felelősségvállalás

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak.

A Vendégház területére, beleértve annak kertjét, behozott személyes tárgyakért felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni személyes holmijára és értékeire.

A Vendégházhoz tartozó eszközöket annak területéről még ideiglenesen sem szabad elvinni.

A vendégházban, annak udvarán több olyan terület illetve eszköz van, amely nem rendeltetésszerű használat esetén balesetveszélyes lehet – ezeket mindenki csak saját felelősségre használja (tűzrakóhely, tűzifa taroló, szekér, kút stb.)

Köszönjük, hogy elolvasta és tiszteletben tartja a Zöld Kapu Vendégház Házirendjét.​

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!