A Zöld Kapu Vendégház hat kilométerre található az osztrák határtól, amelynek túloldalán is számos látnivaló, vár és kirándulóhely várja a turistákat.

Városszalónak – Szalónaki vár
Az Őrvidék egyik legnagyobb erődítménye volt a 13. században épült szalónaki vár, mely szinte teljes épségben fennmaradt. A Városszalónak (Stadtdchlaining) fölé magasodó műemlék 26 km-re fekszik Kőszegdoroszlótól. A Németújvári, később a
Batthyány-családé volt. Jelenleg múzeum és szálloda működik benne.
További információ: https://kirandulastippek.hu/koszeg-es-szombathely-kornyeke/szalonak-vara-varosszalonak

Rohonci-tó
Az Írottkő Nemzeti Park közepén található tavat a Faludi-völgyben folyó Rohonci-patak felduzzasztásával hozták létre a ’60-as években. A Kőszegdoroszlótól 11 km-re található kristálytiszta vizű tó 300 méter hosszú és 100 méter széles, 7 méter mély. Meleg nyári napokon
vízi csúszda, ugrótorony, játszótér vár a kikapcsolódni várókra, gondoskodik a pihenésről. Itt található egy 22 méter magas madármegfigyelő torony is.

Léka – Lékai vár
Léka (Lockenhaus) Kőszegdoroszlótól mindösszesen 21 km-re található. A Gyöngyös-patak által körülölelt sziklaszirten álló szépen felújított középkori lovagvár a 13. században épült a német betörések ellen. A Nádasdy majd az Esterházy-család birtoka volt, jelenleg egy osztrák festőé, aki múzeumot alakított ki benne.
További információk: https://www.ritterburg.at/hu

Léka, Szent Miklós templom, Nádasdy-kripta
A templomot és a kolostort 1655-ben alapította gróf Nádasdy Ferenc országbíró. A barokk stílusú templom látogatható kriptájában van eltemetve a Nádasdy és a Draskovich család számos tagja.

Borostyánkő – Almásy-vár
A Kőszegi-hegység nyugati részén, Burgenlandban a csodás fekvésű település Borostyánkő (Bernstein) ékköve a már messziről látszó középkori eredetű Almásy-vár. A szabálytalan sokszög alaprajzú vár már a tatárjárás előtt is állt, a német támadások ellen védve a Magyar Királyságot. Az egységes tetőzet fölé csak az északkeleti oldal barokk tornya emelkedik. A Doroszlótól 37 km-re található falu fölött tornyosuló, jelenleg autentikus várszállóként üzemelő épület egy részét és a privát kastélykertet is meg lehet tekinteni.
További információk: www.burgbernstein.at/[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row]